Oppimis- ja työyhteisö 6 op
Lähipäivät: 13.8, 10.9. (D-talo),13.10. (D-talo, luokka 210) ja 4.11.
Paikka: HAMK Visamäen kampus
Opettaja: Sanna Ruhalahti
Oppimisympäristöt: Moodle, suljettu Facebook-ryhmä (ohjaus), opiskelijoiden omat blogit ja Diigio-blogi (ohjauskanava)
Tavoite:
Opettajaopiskelija osallistuu ammattimaisesti oppimis- ja työyhteisöjensä toimintaan edistämällä oppimista, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Hän tiedostaa omat mahdollisuutensa ja rajansa opettajana. Hän perustaa toimintansa käyttäytymistieteellisiin teorioihin.
Arviointikohteet:
- Toiminta erilaisten oppimis- ja työyhteisöjen jäsenenä
- Vuorovaikutus oppimis- ja työyhteisöissä sekä oppimistilanteissa
Arviointikriteerit:
Opettajaopiskelija osaa toimia ammattimaisesti erilaisissa oppimis- ja työyhteisöissä. Hän osaa analysoida omia asenteitaan ja toimintaansa opettajana sekä niiden muutostarpeita. Hän hyödyntää vuorovaikutusosaamistaan tavalla, joka edistää oppimista, yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointia.
Kirjallisuus:
Aarnio, H., Enqvist, J., Sukuvaara, T., Kekki, M. & Kokkonen, M. 2008. Dialogilla syvätehoa oppimiseen -webpalvelu. Viitattu 30.1.2015. http://www3.hamk.fi/dialogi/
DIALE-sivusto (Dialoginen oppiminen). Viitattu 30.1.2015. http://www3.hamk.fi/dialogi/diale/
Isokorpi, T. 2006. Napit vastakkain: Ristiriidat, rajat ja ratkaisut. Jyväskylä: PS-kustannus.
Kauppila, R. 2005. Vuorovaikutus ja sosiaaliset taidot. Vuorovaikutusopas opettajille ja opiskelijoille. Jyväskylä: PS-kustannus.
Kopakkala, A. 2011. Porukka, jengi, tiimi: Ryhmädynamiikka ja siihen vaikuttaminen. Helsinki: Edita.
Metsänen, R. & Nisula, L. (toim.) 2013. Mervan käsikirja – työkaluja oppilaitoksen monikulttuuriseen arkeen. Hämeen ammattikorkeakoulu. Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Toivakka, S. & Maasola, M. 2011. Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen. Jyväskylä: PS-kustannus.