Avainsanat

, ,

Olette tehneet lähes vuoden ajan järjestelmällisesti omiin ympäristöihinne oppimistehtäviä ja koonneet erilaista hyödyllistä materiaalia opettajaksi kehittymisen matkallanne. On yhteenvedon aika.

TwoFaces ePortfolioHBDigitaalisista henkilökohtaisista työympäristöistä muodostetaan tarpeen tullen erilaisia näyteportfolioita. Niitä voi jakaa oman asiantuntijuuden esittämisen yhteydessä erilaisiksi kokoonpanoiksi muodostettuna eri tilanteisiin sopivaksi. Näyteportfolioon valitaan ne kaikkein merkityksellisimmät osaamiset opettajan työn kannalta. Ne, joissa ammatillisen opettajan osaamisenne näkyy ja joita haluatte korostaa. Työympäristöt kannattaa säilyttää edelleen, vaikka niistä muodostaisikin näyteportfolioita. Niistä saattaa nimittäin elämän varrella löytää valmiiksi työstettynä tietoa, jota tarvitsee esimerkiksi opettajan työssään, jatko-opinnoissaan tai uuden uran suuntaa etsiessään. Työympäristöihin kannattaa systemaattisesti kerätä myös uusia osaamisia ja materiaaleja esim. tulevista koulutuksista ja työtehtävistä. Elinikäinen oppiminen tulee näkyväksi, kun sitä työstää systemaattisesti vaiheittain digitaaliseen muotoon.

Opettajaksi kehittymisen näytteestä

Ohjeistusta olette tähän jo saaneetkin ja se on kirjallisena tässä Digioo-ympäristössämme. Tärkeintä on, että kuvaatte reflektoiden kehittymistänne opettajaksi. Muodon voitte valita itse. Sen ei tarvitse olla digitarinan muodossa, mutta se saa olla. Se voi olla powerpoint-esitys, toiminnallinen esitys, fläpille tehty… Mitä tahansa mieleenne tulee omaa tarinaa kertoessanne. Kunkin esityksen kesto voi olla enintään 10 minuuttia. Kertaathan ohjeet sisällöstä: https://digioo.wordpress.com/opettajana-kehittymisen-nayte/ Lopuksi liitetään opettajaksi kehittymisen näyte omaan portfolioympäristöön.

Suunnitteilla on vielä viimeisen tapaamisemme, 25.5. ohjelma. Tiedotan sen varmistuttua Facebookissa siitä.

On siis yhteenvedon aika. J

-Anne-Maria