Avainsanat

,

Pääsimme KYV-opintojaksolla erinomaisesti liikkeelle viime kerran lähipäivällä. Saitte bloginne perustettua ja sovittua pelisäännöistä. Kävin lukemassa blogejanne: osa ryhmistä on lisännytkin pelisäännöt opintopiirinsä blogiin. Niin voisivat tehdä kaikki opintopiirit – niihin on hyvä palata tarpeen mukaan.

A-kulmakivessä lähdettiin rakentamaan yhteistä perustaa opintojaksolle. Saimme myös autenttiset kysymykset alkuun jo lähipäivällä. Mitä tarkoittaa autenttinen kysymys? Entä avoin kysymys?

Autenttisuus tarkoittaa sitä, että kiinnitätte kysymykset oikeisiin työelämän tilanteisiin oppilaitoksessa. Jokaisen opintopiirin autenttiset kysymykset ovat oman näköisiä ja näin pitää ollakin. Muistakaa myös tehdä kysymyksistänne avoimia. Esimerkkejä avoimista kysymyksistä, jotka auttavat ymmärryksen muodostamisessa ja oppimisessa:

 Mitä tarkoittaa..?
  • Mihin perustuu…?
  • Mikä saa…?
  • Minkä vuoksi…?
  • Mitä hyötyä on…?
  • Mitä ovat…?
  • Mitä eroa on…?

Luen kysymyksiänne tarkemmin ensi viikolla ennen Webex-tapaamistamme, mutta jo tässä vaiheessa kehotan teitä lukemaan kysymyksenne uudelleen ja miettimään, onko tarvetta tarkentaa ja täsmentää kysymyksiä. Mitä yksiselitteisempi kysymys on, sitä helpompi siihen on vastata. Kysymyksiä saa olla useita.

Muistatte esittelemäni tutkimuksen. Kulmakivi A on päättymässä, joten pyydän, että käytte rastittamassa muutamaan kysymykseen näkemyksenne keskiviikkona viimeistään: http://goo.gl/forms/J8LF0WpOvI KIITOS!

Rautalankavirkkuukoukkulanka

Rautalankaa, virkkuukoukku ja lankaa

Tsemppiä viikon jatkoon ja KYViin!

-Anne-Maria